dimarts, 3 de juliol de 2012

Carta d'un bomber valencià


UNA VEGADA MÉS, ELS VALENCIANS, PERÒ SOBRETOT TOTA LA SOCIETAT I ELS ÉSSERS HUMANS HAN PERDUT UNA BATALLA CONTRA EL FOC.

 Els mitjans sensacionalistes, i manipuladors, com Antena 3 i Canal 9 al capdavant, només han fet que donar xifres, que en molts casos no s’arrimen ni a la realitat. Fins ahir no es va fer una estimació de les hectàrees arrasades pel foc i del desastre ecològic succeït al País Valencià. S’han donat unes xifres al voltant de 50.000 Ha, que podrien ésser majors, donat la forta manipulació dels mandataris de la nostra societat. I que al satèl•lits no ix el sotabosc cremat quan hi ha damunt massa de pinàcies que no s’han cremat.

Lamente molt els successos ocasionats a la meua terra, aquella que estime i que m’ha vist créixer. Probablement, si les coses no canvien, tal vegada no siga la terra que veja fer-me vell, però de moment, mentre estiga en ella –al igual que tots els meus companys de treball- em deixaré la pell per salvarguardar qualsevol metre de bosc i bosquina del meu País.

S’ha fet menció, de la gent que ha estat lluitant contra el foc els darrers dies, i que encara estan en el front. Alguns donant-los més mèrits pel fet que són els que ixen als mitjans de comunicació com és el cas dels militars UME, i que estan prop de les càmeres, més nets i lluents que el calze d’una església. Si ens hagueren de salvar de qualsevol tragèdia o guerra, la veritat que en faria molta temor dependre d’aquest exèrcit.

Altres, com el cas del meu col•lectiu –Brigadistes UBE, BRIF i bombers-, a penes se’ls ha mencionat i poc ixen als mitjans perquè allà on treballen les càmeres no arriben. Aquests últims, en canvi, presenten aspectes horrorosos quan acaba la jornada i estan més bruts que el jupetí d’un mecànic. Això, és la mostra factible que han estat lluitant contra les flames sense estar de braços creuats, com alguns. Moltes vegades, arrisquen les seus vides en la lluita contra les flames.

Però, més enllà dels éssers humans, està la fauna animal que no s’ha mencionat en cap mitjà de comunicació. La zona cremada de Cortes de Pallás –a la vall d’Aiora- és una de les reserves de fauna més importants de l’estat espanyol, pel que fa a la cabra montesa i mufló. A eixes zones d’alta biodiversitat de fauna a banda de cabres monteses i muflons, hi viuen llops, raboses, teixons, genetes, cérvols, i un llarg etcètera. Moltes d’elles víctimes anònimes i oblidades que no han pogut fugir de la devastació.

A les tasques d’extinció de l’alt Palància, el diumenge els meus companys es van topetar en dos cérvols desorientats i amb pànic. Aquest al veure’ls fan fugir en direccions oposades. Un se’n va anar cap a la zona verda i la sort podria haver estat al seu favor. Malauradament, l’altre va anar cap al front, i per tant cap al suïcidi. Açò simplement és un exemple de la temor de la fauna en la seua fugida, moltes vegades descabellada per l’estrès i desorientació que els ocasiona el fum i el no saber que està passant. No vull imaginar la quantitat de cries, individus vells, i femelles prenyades que no hauran pogut fugir per les restriccions físiques que estan sotmeses en aquesta època de l’any, la major d’aparellaments i naixements.

Molts individus han sigut víctimes d’aquesta tragèdia, ocasionada pels humans. Perquè no només es responsable qui encén la mistera i fa foc, un polític inepte que només es preocupa per eixir a les fotos, i no fomenta una gestió forestal adient, també n’és de responsable. Responsable és el nostre govern per no protegir els boscos i retallar des de fa uns quants anys en prevenció i extinció d’incendis, per tal d’intentar estalviar-se uns quants gallets, que malauradament, s’han gastat ara en l’extinció, amb la contrapartida que hem perdut gran part de la nostra flora i fauna. I responsable és el conseller de governació, Serafin Castellano, que sembla que està més preocupat pel seu futur dins del PP que pels incendis ocorreguts. Quan parla als mitjans de RTVV com Canal 9, moltes vegades no sap ni que està ocorrent.

Els valencians, hem perdut una gran batalla contra el foc. I aquest ens ha demostrat que ha cremat fins quan s’ha cansat. Som una societat amb molts polítics podrits, ineptes, corruptes, inconscients i terroristes ambientals.
Una societat amb poca memòria, i que el temps esborra els records de les sues febles ments. Recentment el govern –o desgovern de Fabra- modificarà la llei forestal per intentar construir en terrenys cremats i no esperar a 30 anys sempre que siguen d’interès general. Les zones cremades tenen projectades construir camps eòlics, deixaran via lliure per a la seua construcció? Això podria fomentar la propagació d’incendis, i explicar en part, la falta de gestió forestal del nostre territori.
 Desitge i demane, que açò no s'oblide i recuperar prompte les zones cremades. Per això demane conscienciació, i mobilitzacions. Al bitllets marqueu el país valencià de negre als llocs dels incendis i poseu mai més.
 No vull estendre’m més, però vull dir que som un poble que ha perdut molt.
Som una societat que s’ha cremat per damunt de la nostra possibilitat.
 Durant un llarg temps, no em podré trauré del cap aquesta tragèdia, i quan em pregunten com estic el meu silenci ho dirà tot. Perquè el meu somriure s’ha cremat, la meua ment està trista i el meu cor partit

https://www.facebook.com/xic.de.la.costera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

#larecomendaciondehoy

Facebook

Vídeos

nutwision en tumblr

.

Novedades nutwision

Escribe tu dirección de correo-e:

Llevado a ti por FeedBurner

Tradúcenos - Tradueix-nos - Translate us

engánchate

Suscribirse a nutwision

Patrocinado por es.groups.yahoo.com